Manşet Haberleri

01/01/2022 Cumartesi Manşet Haberleri

HABERLER


Tekirdağ’da bir vatandaş, elektriğe yapılan %127 zammı ve doğalgaza yapılan %25 zammı CİMER’e şikayet etti.

AK Partili Birinci: “Zam geldiği gibi gider, anlık tepkiye lüzum yok, Twitter azgınlarını sakın milletimizin çoğunluğu sanmayın, yüzde 0.00001 bu zıpzıplar.”

Elektrik Mühendisleri Odası: "4 kişilik bir ailenin faturası yüzde 73'lük artışla 364 liraya çıkacak."

Marmaray bilet ücretlerine ortalama %36 zam yapıldı.
Marmaray’dan zamlı tarife açıklaması:
Marmaray hattında uygulanmaya başlanan zamlı tarife, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurumumuzun bütün itirazlarına rağmen hukuksuz bir şekilde yürürlüğe konulmuştur.
Karayolları Genel Müdürlüğü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden (YSS) iki yönden ücret alınacağını açıkladı. Düzenlemeyle YSS Köprüsü tek yön geçiş ücreti 19 lira oldu.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise %25 zamlanarak 184,5 TL'ye yükseldi.
İstanbul Ticaret Odası:
İstanbul’da perakende fiyatlar aralık ayında bir önceki aya göre %9.65, toptan fiyatlar ise %11,96 oranında arttı.

4-10 yıllık pasaport bedeli yüzde 36.2 zamlanarak 1008 TL’den 1478 TL’ye yükseldi.

Plastik poşetlerde marketlerin payı sıfırlandı. Poşet için verilen 25 kuruşun tamamı artık Hazine’ye gidecek.

Dünya Gazetesi:
Trafik sigortasında tavan primi 1 Şubat'tan itibaren %20 artırıldı.

EPDK’dan elektrik zammı açıklaması:
🔴Mesken abonelerinde aylık 150 kilovatsaate kadar olan 1. kademedeki elektrik tüketim miktarları için nihai fiyatlar yüzde 50 artacak.
🔴150 kilovatsaatin üzerindeki 2. kademe tarifesi de 1. kademeye göre yüzde 50 fazla olacak.

Avrasya Tüneli’nde otomobil geçiş ücreti 05:00 – 24:00 saatleri arasında tek yönde 46 TL’den 53 TL’ye çıktı. 
00:00 – 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildi. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlendi.

BOTAŞ:
🔴Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında %25
🔴Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında %15
🔴Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında %50 
oranında artış yapılmıştır.

Motorine 1.29 lira, benzine 0.61 lira ve LPG'ye 0.78 lira zam geldi. Zam 1 Ocak 2022 itibariyle geçerli olacak.

Emre Özpeynirci:
Türkiye’de üretilen 2022 model Corolla Sedan ve C-HR modelleri %15 zamlandı.
İstanbul’da taksi açılış ücretine yapılan %36'lık zam sonrası taksiciler tarife güncellemek için taksimetre ayarı yapan firmaların önünde kuyruk oluşturdu.

Gazeteci Mustafa Hoş: “Zamları, Aralık enflasyonuna girmesin, maaş artışı daha az olsun diye gece yarısı açıkladılar. Bunu hesap edecek kadar vicdansız ve acımasızlar.”

Jahrein, dolandırıcılık ve kara para aklamayla ilgili hiçbir önlem almayan Twitch platformunu tamamen bıraktığını açıkladı.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar: “Yurttaşlar giderleri azaltamıyorlarsa gelirleri artırsın.”

2017’de “kuş uçtu” tweetiyle cezaevinden firar ettiğini duyuran ve Yunanistan’a kaçan Sevan Nişanyan’ın Yunanistan’da yakalandığı ve Türkiye’ye deport edileceği öğrenildi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya: “AKP’nin köprü ücreti politikası ile faiz politikası aynıdır. Tek geçiş ücretini indirip dönüşü de ücretlendirerek indirim yaptık derken ücreti artırmak.”

Temel Karamollaoğlu:
2021’in son saatlerini doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen kallavi zam haberleri ile kapattık, yeni yılın ilk gününe de yeni zamlarla uyandık.
Bir kez daha anlaşıldı ki; 2022’nin “hoş gelmesi”, ancak bu iktidarın “güle güle gitmesi” ile mümkün olacak.

Independent Türkçe:
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, Türkiye'de son bir yılda milyoner sayısı %65 artarak 511 bin 685 kişiye yükseldi. 
Devlet yardımına muhtaç aile sayısı ise 3.3 milyondan 6.6 milyona çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul'daki ticari taksilerin tarife güncelleme işlemlerinde fahiş fiyat uygulandığı iddialarının incelenmesi için Ticaret Bakanlığına başvuruda bulundu.
Avcılar’da Aile Sağlığı Merkezi’ne korona virüs aşısı için gelen yaşlı karı kocaya sıra beklemelerini söyleyen doktora yumruk atarak saldıran şüpheli tutuklandı.

Ankara'da EGO otobüsü karşı şeride geçerek devrildi, 4 aracın hasar gördüğü kazada 16 kişi yaralandı.

Yerel Kaynaklar:
İsrail, Gazze’yi bombalamaya hazırlanıyor. Gazze’nin elektrikleri kesildi.

Beren Saat: Ben Bihter Ziyagil değilim

Mercedes-Benz'in yeni otomobil modelinin reklamında far tasarımına gönderme yaparak çekik gözlü mankenler kullanılması Çin'de büyük tepkiye neden oldu.
Numan Kurtulmuş: "Yıldız ülke olmaya devam edeceğiz."

2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi %44.35'lik kayıpla Türk Lirası oldu. 
Arjantin pesosu yüzde 18.10'luk değer kaybıyla ikinci olurken, Şili pesosu da yüzde 16.50'lik kayıpla üçüncü sırada yer aldı.

Akit: "Kış aylarında soğan-ekmek yiyerek bağışıklık sisteminizi kolay bir şekilde güçlendirebilirsiniz."

Köpek eğitmeni ve veteriner Tarkan Özvardar:
Hummalı bir kısırlaştırma çalışmasıyla 15 sene içerisinde sokak köpeği diye bir şey kalmayacaktır.

Şaka gibi ama değil.
PTT memuru Remzi Durmaz, kendisiyle aynı isim ve soy isme sahip olan müteahhit ile karıştırılınca başına gelmeyen kalmadı. DEDAŞ, 11 daireye ait yaklaşık 250 bin TL’lik ödenmemiş faturalar için memur Durmaz hakkında 44 adet icra kararı aldırdı.

Hindistan Ordusu, Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerinin ilk alayını konuşlandırma çalışmalarını şubat ayında tamamlayacağı duyurudu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "NFT'ye giriş" dersinin seçmeli ders havuzuna eklendiğini açıkladı.

Yine pitbull yine saldırı.
Gaziantep'te pitbull cinsi köpek Ufuk Göçmen'e (43) saldırarak yaraladı.

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'nda (DHO) eğitimlerine devam eden Harbiyeliler, DHO İç Liman'dan 1.950 metre mesafedeki Tuzla Adası'na yüzerek gitti.

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Moritz Körner, Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin resimlerinin Euro banknotlarının üzerine basılmasını teklif etti.

Aydın Nazilli'de yılbaşı gecesi, kendi yaptığı rakıdan içtikten sonra rahatsızlanan Avni Küçük, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Afganistan'da Taliban yönetimi, ülkedeki mağazaların vitrinlerinde yer alan cansız mankenlerin başlarının İslam'a aykırı olduğu gerekçesiyle sergilenmesini yasakladı.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney:
Kasım Süleymani'nin katilleri, Trump ve onun gibiler dünyadaki cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra tarihin çöp sepetinde unutulacaklar.

Kocaeli’de yeni yılın ilk dakikalarında polis telsizinden İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun mesajı yayınlandığı sırada, anons kesilerek FETÖ/PDY propagandası yayınlandı. 
Emniyet, telsize müdahalede bulunan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

The Daily Jubba:
Baledogle Hava Üssü'nden havalanan Bayraktar TB2, Somali semalarında test uçuşu gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden: 
Putin'e Ukrayna konusunda askeri adım atması durumunda ağır yaptırımlar getireceğimizi, NATO müttefiklerimizle birlikte Avrupa'daki varlığımızı artıracağımızı ve tüm bunların Rusya'ya çok pahalıya patlayacağını söyledim.

Bolu'da, yabancılar için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin lira yapılmasına yönelik karar için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Nasuhi Güngör:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyada muazzam bir hizmet akışı sunduğu günde, zam açıklamak nasıl bir aklın ürünü acaba?

Avcılar'da öğle paydosunda aşı olmaya gelen bir kişi kendisine mesai saatinin başlaması için beklemesini söyleyen doktora saldırıp yaraladı.

Gözaltına alınan saldırgan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni yıla Pendik'te mesai yapan belediye işçileriyle birlikte girdi.

Bursa'dan Uludağ'a yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Danimarka uyruklu Yusuf Sepehizade, Bayraktar TB2 ile tespit edilerek bulundu.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bir Hindu tapınağında yılbaşı nedeniyle izdiham oluştu. 12 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

İBB'de büro personeli olarak işe alınan ve muhtarlıklar müdürlüğünde sekreter olarak devam eden Sevtap A.'nın Twitter hesabında terör örgütü PKK sempatizanlığı yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı:
Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de tespit edilen 4 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Avrupa Birliği dönem başkanlığı 1 Ocak'tan itibaren 6 aylığına Slovenya'dan Fransa'ya geçti.

Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesini yazdı:
Bakan Akar’ın cevaplarını son gelişmelerle birleştirip yorumlayınca, bendeki izlenim şu: F-35 uçağının alımı artık çok zor. O ihtimal bitmiş. Şimdi verilen 1 milyar 400 milyon doların nasıl ve ne kadarının geri alınacağı önemli... Yani tahsilat ve hesaplaşma meselesi.

Ahmet Davutoğlu:
Erdoğan “Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var” safsatasından sonra bugün de “Faize karşı silahımız nassdır” buyurmuş. Soylu da onun izinden “Bunları bize Allah yaptırıyor” diye ahkam kesmiş.
İşte problemlerin kaynağında İslam inancına da aykırı olan bu zihniyet var.

Tofaş, Bursa fabrikasının bakımı için 1-9 Ocak 2022 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara vereceğini açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan:
Mevcut aşıların 'Omicron' varyantı karşısında etkinliği daha düşük. Tam aşılı olunmasına rağmen 'Omicron' gibi birtakım varyantların aşıdan kaçma ihtimali de var.

Kırşehir'de Kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, 1 Doları vitrininde bulunan kafese koyarak kendi iş yerinde yapılan alışverişlerde dolar kurunu 8 liraya sabitledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:
Turizmde 2021 yılında ülke olarak yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, gelirde ise 24 milyar doları yakaladık. Geçen sene ile kıyasladığınızda %100 bir artış gerçekleştirdik

Kemal Kılıçdaroğlu:
Erdoğan, en ufak bir tebessümü bile çok görüyorsun bu millete. Devasa zamları bu gece getirdin elektriğe, doğalgaza. İnsanlar yılı kapatırken, sessizce ümüklerini sıktın.

Acun Ilıcalı, Eneftio isimli bir NFT platformu açtığını duyurdu.
Platform NFT alım-satım ve isteyenlerin kendi NFT’ lerini üretmelerine imkan sağlanacak.

KRİPTO HABERLERİ


Toplamda 7,368,745 #ORN (%7,36) arz yakımı yarın gerçekleştirilecek.

Acun Ilıcalı, Eneftio adlı bir NFT platformu açtıklarını duyurdu.

2021 yılını Dolar 13,26₺ Euro 15,15₺ seviyesinde kapatırken Bitcoin 45870$ ile kapattı.

Ninja Squad'ın tokeni $NST, Sushiswap üzerinde trade'e açıldı.

Metaverse arsa satıcısı OVR'de, Kadıköy Moda sahilinde boş arazi kalmadı.

Binance'e ait olan kripto borsası WazirX ($WRX), Hindistan hükümeti tarafından vergi kaçakçılığı iddiasıyla inceleme altına alındı.

SPOR HABERLERİ


Göztepe, Adem Büyük'ü tekrardan gündemine aldı.

⏭ Ülke ülke transfer dönemleri:
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 1 Ocak - 31 Ocak
🇫🇷 1 Ocak - 31 Ocak
🇩🇪 1 Ocak - 31 Ocak
🇷🇺 1 Ocak - 22 Şubat
🇮🇹 3 Ocak - 31 Ocak
🇧🇪 4 Ocak - 31 Ocak
🇵🇹 3 Ocak - 31 Ocak
🇪🇸 3 Ocak - 31 Ocak
🇹🇷 12 Ocak - 8 Şubat

Sözleşmesinin feshedileceğine dair çıkan haberler sonrası Muslera: "2024'e kadar kalmak için ne güzel bir ülke.. Ve kim bilir, belki daha da fazla."

Marcao İçin Çok Ciddi Teklif Var
 18 Milyon Euro ...

💥💥 Fenerbahçe, Gabriel Barbosa'nın transferi için oyuncunun menajeriyle masaya oturdu.
📎 (UOL Esporte)

Benfica’nın Futboldan Sorumlu Yöneticisi Rui Costa, takımın başına Fatih Terim'i getirmek istiyor.
[Canal 11]

Erman Toroğlu, dünyaevine girdi.

Benfica’dan ayrılan Jorge Jesus ile temasa geçen Beşiktaş, Portekizli teknik adamın yardımcılarıyla birlikte 10 milyon Euro talep etmesi sonrasında geri adım attı.
🔗 Spor Arena

🗣 Soru: "Cristiano Ronaldo mu? Messi mi?"
🗣 Nwakaeme: "İkisi de olağanüstü ama ben Cristiano Messi diyorum."
🔗 (Punch)
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* * Lütfen, Burada spamlı kelimeler kullanmayin. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir. Hakkınızda İşlem başlatılır.