Almila Ada kimdir

Almila Ada Bayazıtoğlu (d. 4 Ağustos 1994, İstanbul) Türk dizi ve sinema oyuncusu, model ve balerindir.

Hayatı ve Kariyeri

Almila Ada, 4 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası gazeteci, annesi ise moda tasarımcısı ve öğretmendir. Küçük yaşlarda baleye ilgi gösterdi ve bale eğitimi aldı. Annesinin işi gereğince bir süre Rusya'da yaşadı. Henüz lise yıllarında Uluslararası Varna Bale Yarışması ve Workshop'u ve Uluslararası Prag Bale Masterclass'ına katılan Almila Ada, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bir süre bale ve piyano dersleri aldı. Sonrasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tam zamanlı olarak bale eğitimini tamamladı ve Londra'ya giderek bale ve sahne sanatları üzerine eğitim aldı. 2021 yılında ise Menajerimi Ara dizisinde Merve Karakterine hayat vermektedir. Burada bir cast direktörü tarafından teşvik edildi ve oyunculuğa başladı. Yenilmezler: Ultron Çağı filminde Scarlett Johansson'un küçüklüğünü canlandıracak bir balerin aranması üzerine seçmelere katıldı ve kazandı. Bu rolünden sonra oyunculuğa olan ilgisi arttı. Aşil tendonu ve kemik sorunu yaşadığı için fizik tedavi görmek üzere İstanbul'a geldi. Bir sezon Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde rol aldı. Sonrasında diksiyon dersleri almaya başladı. Ardından da kısa bir süre Kırgın Çiçekler adlı dizide rol aldı. 2017 yılında ise Adı Efsane dizisindeErdal Beşikçioğlu'nun kızını canlandırarak ilk başrol deneyimini yaşadı. 2020 yılında Perihan Savaş ve Yağmur Ün'le beraber rol aldığı The Strange Story of a Shining Pearl adlı kısa film ABD'de düzenlenen Queen Palm International Film Festivali'nde 'En İyi Sinematografi', 'En İyi Kısa Film' ve 'En İyi Müzik' dallarında 3 farklı ödül kazandı.
Hollister, IQ, Vogue ve InStyle gibi dergiler için de modellik yapan Almila Ada, 2018 yılında "Pointe Stüdyo" adında bir pilates merkezi kurmuştur. Oyunculuğunun yanı sıra burada eş zamanlı bale fitness eğitmenliği yapmaktadır.

Filmografisi

Diziler
Yıl Başlık Rolü Notlar
2014 Kaderimin Yazıldığı Gün Nehir Star TV
(Konuk oyuncu)

2016 Kırgın Çiçekler Lalin atv
(Yardımcı oyuncu)

2017 Adı Efsane Melis Aksoy Kanal D
(Başrol Oyuncusu)

2017 Cennet'in Gözyaşları Cennet Yılmaz atv
(Başrol oyuncusu)

2018 Bir Deli Rüzgar Melike Candan FOX
(Başrol oyuncusu)

2019 Güvercin Zülüf Kavvi Star TV
(Başrol oyuncusu)

2021 Menajerimi Ara Kendisi Star TV
(Konuk oyuncu)

Filmler
Yıl Yapım Rol Notlar
2020 Son Parti Birsu (Başrol oyuncusu)
2020 The Strange Story of a Shining Pearl Girl (1) (Başrol oyuncusu)
Kaynak:
TV programları
Yıl Yapım Rol
2017 Kim Milyoner Olmak İster?(Yılbaşı Özel 2018)[16] atv
(Konuk)

2018 Burada Laf Çok Kanal D (Konuk)
Foto Galeri















Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* * Lütfen, Burada spamlı kelimeler kullanmayin. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir. Hakkınızda İşlem başlatılır.