26/12/2021 Pazar Manşet Haberleri

26 Aralık 2021 Tek sayfada, tum haberleri okuyun. Günün; Haber, Spor, Teknoloji, Askeri haber, Doviz, Egitim gibi birçok Mansetleri, kısa ve açiklayici olarak hızlı okuyun

HABERLER

⚡️Endonezya Cakarta'da şemsiye ile yürüyen bir adamı yıldırım çarptığı anlar.

İBB Sözcüsü Murat Ongun: “Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir.”

Cloudfare, 2021’in en popüler 10 alan adını ve web sitesini listeledi. TikTok Google’ı geçti. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♂️
1️⃣ TikTok
2️⃣ Google
3️⃣ Facebook
4️⃣ Microsoft
5️⃣ Apple
6️⃣ Amazon
7️⃣ Netflix
8️⃣ YouTube
9️⃣ Twitter
🔟 WhatsApp

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu:
🟥Evlenemeyen gençler için fon kurulsun.
🟥Üniversite öğrencisiyken evlenmek isteyene evli yurtlar yapılsın.
🟥25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara emeklilik hakkı tanınsın.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a prostat kanseri teşhisi konuldu.

Telegraph:
Galler Hükümeti’nin aldığı yeni ‘Omicron Tedbirleri’ne göre gereksiz yere iş yerine gidenler 60 sterlin para cezasına çarptırılacak, işverenlere ise 1000 sterlin ceza kesilecek.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken:
İndirim beklerken, peçeteden suya, zeytinden peynire, döviz ile ilgisi olan ürüne de olmayan ürüne de tekrar %15 ile %25 arasında yeni zam yapılıyor.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, sebepsiz zam yapan 5 markete ceza kesti.
🔴 A101
🔴 Bim
🔴 Şok
🔴 CarrefourSa 
🔴 Metro

Türkiye’de 8 milyon TL para cezası kesilen ilk kripto para platformu olan Binance TR’in konuyla ilgili ilk açıklaması.
Kemal Kılıçdaroğlu:
Saray'daki şahıs, bu aralar yine bir haller oldu sana. İstanbul'da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun? Sen seçimden kaçan birisin, fazla heyecanlanma.

#Deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Akdeniz olan, Muğla'nın Datça ilçesine 177,23 kilometre mesafede 5,5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert tepki: “5 kişilik amigo takımına güvenme, bu milletin canını yakacak kadar cesareti olanın sonuçlarına katlanacak kadar da gücü olmalı…”

Pitbull saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye'nin ilk doku nakli ameliyatı tamamlandı. Prof. Dr. Ömer Özkan: "Operasyon gayet başarılı geçti. Hastanın genel durumu iyi. Asiye'nin sağlığına kavuşması bir yılı bulabilir."

Muharrem İnce: "Cumhurbaşkanlığına ait 12 uçağı satacağız."

İçişleri Bakanlığı:" İBB'de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı."

Kastamonu'da arkadaşları ile gittiği avda kendini vuran kişi hayatını kaybetti.

Ekrem İmamoğlu: 
“Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek.”

Ahmet Özhan: “Gerekirse bir ekmek yerken bunu yarım ekmeğe düşüreceğiz.”

İsrail, 1967'de işgal, 1981'de de ilhak ettiği Doğu Akdeniz'in en stratejik ve en verimli su kaynaklarına sahip Golan Tepeleri'ndeki Yahudi yerleşimci nüfusunu ikiye katlamak için 317 milyon dolarlık bir yerleşim planını onayladı.
İsrail Başbakanı Bennett:
"Bugün hedefimiz Golan Tepeleri'nin nüfusunu ikiye katlamak."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:
Reuters Enstitüsü Raporu’na göre, Türkiye yalan habere muhatap olma noktasında dünyadaki birinci ülke. 100 haberden 50'si yalan.

Selahattin Demirtaş:
Partimiz bana hangi görevi verirse hazır olduğumu daha önce de belirtmiştim. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda HDP yönetimi karar verecektir.

İçişleri Bakanlığı:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelin, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu yönünde elde edilen tespitler ve iddialar üzerine özel teftiş başlatılmıştır.

Ahmet Davutoğlu:
Ülkemiz inat uğruna uygulanan cahil politikalar nedeniyle son 50 yılın en büyük 3. döviz krizini yaşamaktadır. Dini değerlerimiz iktidar hırsına kurban edilemez.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:
🔴 Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır. 
🔴 “Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır.

Güvenli bir barınak maliyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çok gelmiş olmalı.
Türkiye'nin en önemli turistik şehirlerinden İzmir'de dolaşan başıboş köpekler için açıklama:
Kentimizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir.

Yine pitbull yine saldırı.
İstanbul Sultangazi'de pitbull cinsi köpek 2 çocuğa saldırarak yaraladı.

Türkiye’de 8 milyon TL para cezası kesilen ilk kripto para platformu olan Binance TR’in konuyla ilgili ilk açıklaması.

Türkiye’ye bombalı eylem hazırlığındayken yakalanan PKK'lı terörist M.Y.:
Bana, ‘Politik Kürt’ demem halinde Yunanistan’a girebileceğimi söylediler. Lavrion Kampı’na gittim. Kamp, PKK'ya ait ve çok sayıda FETÖ üyesi de bulunduruyor.

Mustafa Sarıgül:
Sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Kısırlaştıralım, yerinde yaşatalım.

Diyarbakır'da HDP'nin gençlik kongresinde 'terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alındı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in kızının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bennett, karantinaya alındı.

Avusturya merkezli Kronen Zeitung:
Hakkında yolsuzluk soruşturması açılan ve istifa eden Avusturya eski Başbakanı Sebastian Kurz, ABD Silikon Vadisi’nde global bir şirkette yöneticilik yapmak üzere anlaştı. Kurz, Şubat ayında yeni işine başlayacak.

Muharrem İnce:
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan'dır, faiz lobisinin başkanıdır.

Denizli’de başıboş bırakılan bir pitbull, sokaktan geçen 13 yaşındaki çocuğa saldırarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Japonya'da hem karayolunda, hem de demiryolunda gidebilen dünyanın ilk çift modlu aracı DMV, Tokushima şehrinde hizmet vermeye başladı.

İspanya'da sahilde sigara içmek yasaklanıyor. 2 bin euroya kadar ceza kesilecek.

Türkiye’nin en düşük hava sıcaklıklarının yaşandığı Sivas’ta en büyük göl olan Tödürge gölü de buz tuttu.

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç: "Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor"

İbrahim Tatlıses, kendisini dinlemek için kredi çekip konsere gelen hayranının kredi borcunu kapatacak.

Edirne’de halk arasında Radar Kule olarak bilinen ve kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi cihazı iki kişi tarafından çalındı. 90 bin Euro değerindeki radarı çalan 2 kişi kısa sürede yakalandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Günlerdir ev kadınları ile buluşuyorum. Ev kadınları, asgari ücretli eşlerinin işini kaybetmesinden korkuyorlar. Şimdi, asgari ücretlinin işini güvence altına almamızın zamanı."

Kemal Kılıçdaroğlu:  "Hükümet, derhal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işini koruyacak önlemler alsın, sığınmacıların kaçak çalıştırılmasına göz yummasın. Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın."

Afyonkarahisar'da doktor ve hasta yakını arasındaki tartışma, hasta yakınının sağlık personeline baklava dağıtıp özür dilemesiyle mahkemeye taşınmadan çözüldü.

Edirne'de, Sofya'ya gideceğini zannetikleri bir tırın dorsesine giren 4 Afgan göçmen, yanlışlıkla Çanakkale'ye gitti.

Koronavirüs inkarcısı olarak bilinen  "Belçika'nın en güçlü insanı" olarak tanınan ağır sıklet dünya ve Avrupa kickboks şampiyonu Frédéric Sinistra Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Belediyelere sesleniyorum, hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz. Asiye pitbull ile nasıl oynuyordu ama oynarken paramparça edilir hale geldi."

Gaziantep’te, bir fabrikada kontrolsüz patlatılan dinamit sebebiyle etrafa saçılan taşlar, güvenlik görevlisinin kafasına isabet etti. 21 yaşındaki güvenlik görevlisi genç hayatını kaybetti.

ABD'de yeni bir kadın polis memurunun, evli teğmenine yaptığı kucak dansı ülkede gündem oldu. Olay sonrası Teğmen’in görev yeri değiştirildi, kadın polis ise artık evden çalışmaya başladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak:
5 milyon Suriyeli ülkemize yerleşti. Bir o kadarına da Suriye’de bakmak zorunda kaldık. Bu milletin 70 milyar doları, Suriye bataklığında heba oldu.

Fransa'da halk, aşı pasaportu ve zorunlu tutulan koronavirüs testlerini protesto etti.

Kemal Kılıçdaroğlu:
Erdoğan'ın söylediklerine bakmayın, o önce konuşur sonra dediklerimi aynen yapar. Asgari ücret, elektrik faturaları,  emekliye ikramiye gibi.. Koş Erdoğan koş, sana daha neler yaptıracak bu Bay Kemal.

Camiyi ziyarete gelen turistlere farklı makamlarda okuduğu ezan ile dünya çapında ün yapan Bursa Yeşil Camii Müezzini Recep Uyar vefat etti.
🚀SİHA'lar ve hafif saldırı uçaklarında kullanılmak üzere Roketsan tarafından geliştirilen MAM Akıllı Mühimmat Ailesi:
📌Sabit ve hareketli hedeflere yüksek hassasiyetle angaje oluyor.
📌Parça tesirli ve zırh delici başlığıyla kritik görevlerde üstün başarı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Zulüm 1453'te başladı diyenlere karşı bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu gösterme mücadelesi veriyoruz. Verdiğimiz mücadele, mankurtlaştırılmaya çalışılan gençlerimize 2053 vizyonumuzu emanet etme mücadelesidir.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:
Tepkiler nedeniyle halen önceki başkan Mehmet Görmez'in makam aracını kullanıyoruz. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
39 belediyemize sesleniyorum; hayvan barınaklarını ihmal etmeyin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 
Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Biz bu çarkı bozacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 
Bay Kemal, bırak bedava elektrik vereceğim vaadini. Siz daha Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayınızı bile açıklayamadınız. Siz önce onu bir açıklayın.

Belçika'nın en güçlü insanı olarak bilinen ve koronavirüs salgınının gerçek olduğuna inanmayan Avrupa Kick Boks Şampiyonu Frederic Sinistra virüsten hayatını kaybetti.

Fatih Erbakan:
Emekliye ve memura geçinebilmesi için en az %70 zam yapılmalıdır.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan:
Bakın Cumhurbaşkanımız ABD hegemonyasıyla birlikte dolara da "one minute" dedi. Bu bir tam bağımsızlık mücadelesidir. Muhalifler bunu anlamak istemiyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı:
8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı 5 Haziran 2022'de yapılacak.

Reuters:
İtalya, gelecekte yaşanabilecek çip sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için Intel ile görüşüyor. ABD'li şirket, İtalya'da dev bir çip fabrikası kuracak.

Milli hava savunma füze sistemi #HİSAR O+ envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etti.  
HİSAR O+ göreve başladı!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyaline yazar Deniz Yurdakul'dan tepki:
O kadar sinirli ve o kadar üzgünüm ki, Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa eğer gidip Erdoğan’a oy vereceğime yemin ediyorum.

İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu:
Omicron varyantına yakalananların hastaneye yatış oranı, diğer varyantlara kıyasla % 50 ila %70 daha düşük.

Genco Erkal:
Oysa en çok köpek saraya bağlı yaşıyor.

SETI Enstitüsü, kuracağı LaserSETI ağı ile uzaylıların iletişim kurmak amacıyla kullanıyor olabileceği lazer sistemlerini tespit etmek için göğün tamamını tarayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu:  
Hükümet, derhal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işini koruyacak önlemler alsın, sığınmacıların kaçak çalıştırılmasına göz yummasın. 
Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın.

Rize'de düzenlenen Hamsi Festivali'nde 3 bin kişi, 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsiyi 2 saatte tüketti.

Kemal Kılıçdaroğlu:
Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor, ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.

Cüneyt Özdemir:
Evimin önünde 6'lı bir köpek çetesi var. 3 kedimizden birini yedi, öldürdüler. Eşimi ısırdı geçenlerde. Belediye başkanı aradı, ne yapalım Cüneyt Bey diyor. Çaresiziz. Hayvan severler saldırıyor bir anda size.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman: 
Bazı hocalar, devletin ödemesinin faiz olduğu kanaatindeler. Ben bu kanaatte değilim, 'Devletin ödemesi hibedir' diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş'in babası ile telefonda görüştü:

Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Namazlarımda da dua edeceğim. Rabbim şifalar versin.

Verdiği röportajda koyunlarını çağırmasıyla tanınan Bingöllü çoban İlhan Orak, koyunlarını satarak çobanlığı bıraktı.

AA Washington Büro Şefi Hakan Çopur: 
🔴 ABD'de her iki aileden birinde köpek var, herkes de köpekleri sever ve bakar.
🔴 Fakat tasmasız köpek dolaştırmanın tüm ülkede cezası var.
🔴 Hele tasmasız bir köpek birine zarar verirse ciddi davalar açılır.

Temel Karamollaoğlu:
Bugün adalet mekanizmasına güvenilmiyor. Neden güvenemiyoruz?  On binler bir kararname ile görevden alınmış, bir ithama maruz kalmış, sonunda mahkemeye gitmiş, haklılığını ispat etmiş ama görevine dönemiyor. Böyle bir ülkeye hukuk devleti denmez.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz:

Bedel ödeyeceğim söylenmiş. Bu bir hukuki süreç. Nasıl gelişecek bilmiyorum. O gün geldiğinde bunun üzerinde tekrar düşünürüz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, nükleer enerji alanında çalışmak isteyen 10 öğrenciyi yüksek lisans eğitimi için Çin'e gönderecek.

Papa Francis Katolik dünyasına "cömert olun" diye seslendi:

İhtiyaç sahiplerinin, gerekli tedavi ve bakıma, özellikle de aşılara erişimini mümkün kılmak için kalplerinizi cömert hale getirin.

Güney Afrika'da ırk ayrımcılığı rejiminin (apartheid) sona ermesinde önemli bir rol oynayan Nobel barış ödüllü başpiskopos Desmond Tutu, hayatını kaybetti.

İstanbul Başsavcılığı, PKK’lı dernek DİAYDER hakkında iddianame hazırladı:
🟥 Küçükçekmece Belediyesi (CHP) derneğe İkitelli’de arsa tahsis etti. 
🟥İBB derneğin 5 bin adet takvim masrafını karşıladı.
🟥CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, bu derneğe market alışveriş kartları verdi. 
🟥Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı, Öcalan’ın mektubunun okunduğu bir terör konferansına katıldı.
🟥Belediyeye alınan şahıslar CHP il yönetimi üzerinden işe alınmıştır.

Ahmet Hakan:
"Sizin para çok kıymetsiz. O yüzden buraya gelip alışveriş yapıyoruz” diyerek Edirne’ye akın ediyorlardı ya Bulgarlar. Sırf Bulgarların bu eziklemesinden kurtulduğumuz için bile kurdaki düşüşü alkışlayabilirim.

Ahmet Maranki:
Bu toplum iyot, lityum, çinko, selenyum gibi eser mineralli kristal tuz kullanmaya başlarsa, DNA 14 olan buğday tahıllı yerse aklı başına gelir ve mankurtlaşmakdan kurtulur. Yoksa hatırlatma dozu, sonra da çip.

Cumhuriyet kaynıyor.
Gazete ile yollarını ayıran Hilal Köse kovulduğunu ve mobbinge uğradığını açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı:
Dubai ve Moskova ile yarışıyoruz; İstanbul Havalimanı inşa edilmeseydi bu yarışa ortak olamazdık, THY de batardı.

Aynel Arab'da Türk SİHA'ları ile YPG/PKK’lı teröristlerin bulunduğu hücre evine nokta operasyon düzenlendi.

Flash TV’de kendisini mesih ilan eden Hasan Mezarcı’yı konuk alıp  “Dolara endeksli faiz nas mı?” diye sordular.

İran, İsrail’in Dimona nükleer santralini balistik füzelerle yok ettiği bir video simülasyon yayınladı.

Elon Musk’ın attığı tweet sonrası kripto para birimi Floki Inu 5 dakika içerisinde %30 değer kazandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak. İkinci bir Ekmeleddin olur mu? Filanca bilmem kim olur mu? CHP'liler emin olsunlar. Gördüklerinde ve duyduklarında memnun olacakları, gözlerini kapatarak oy verecekleri aslan gibi bir adayımız olacak.

Japonya, ABD'li ilaç firması Merck'in koronavirüse karşı geliştirdiği ilaca acil kullanım onayı verdi.

Welbees’in araştırmasına göre, Türkiye'de çalışanların %62'si stres artışı yaşıyor.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, sebepsiz zam yapan A101, Bim, Şok, CarrefourSa ve Metro markete 14 bin 860 lira ile 143 bin 860 lira arasında değişen ceza kesti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Halen eski başkan Mehmet Görmez hocanın makam aracını kullanıyorum. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz. Geçen bozuldu koruma aracına binmek zorunda kaldım.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 
“İmamlarımızın bilgilerini yenilemeye, kendilerini güncellemeye ihtiyaçları var.”

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir kişi yediği salatadan çıkan “Tony” adını verdiği yavru kurbağayı sahiplendi.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız.”

Hollanda’da yaşayan bir Türk 100 Euro’ya yaptığı alışverişi paylaştı. “Avrupa Türkiye’yi kıskanıyor diyen gurbetçiler; Türkiye’de sadece kuzu pirzolayı 200 liraya alıyorlar.”

Kemal Kılıçdaroğlu: “6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul'u sevmek tüm insanlığı sevmek demektir. Bu kadar sevilen bir şehre hizmet etmek şerefli bir iştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şayet bazen öfkeli gözüküyorsak tek sebebi sevdamızdır.”

İki aydır grevde olan Bakırköy Belediyesi işçileri, Boğaziçi Köprüsü’ne, “Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu işçi emek düşmanı” pankartı astı. 10 işçi gözaltına alındı.

Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: “Aralarında terör örgütleri ile iltisaklı olanların olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar belediyede. Bana mektup gönderiyor. İBB önünde o ağlayan insanların gözyaşlarını sen bize anlatma. Senin o yalanların orada tutuluyor, Bay Kemal ve onun müridi.”

Ekrem İmamoğlu: “2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız.”

The Economist Dergisi, Türkiye ekonomisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kur korumalı mevduat sistemi hakkında yazı yayımladı. Dergiye göre; Türkiye’de enflasyon yüzde 50’yi bulabilir, kamu maliyesi çökebilir ve hazinenin üzerindeki yük artabilir.

CHP'li Onursal Adıgüzel: “İlk seçimin iktidarı Millet İttifakı olacak.”

Ankara'da sokakta yaptığı lifleri satan 70 yaşındaki kadın: “Vergi, zam bunlarla ülke kalkınır mı? Çin modeliymiş. Çin’de özelleştirme var mı? Çin’de sağlık bedava, okul bedava, yol bedava, konut bedava…”

İçişleri Bakanlığı: “İBB'de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı.”

İBB: “Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır.

İBB: “İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır.”

CHP’li Onursal Adıgüzel: (İBB Soruşturması) “Biz bu senaryoyu iyi biliyoruz. Gizli tanıklarla kurulan kumpasları, terörist iftirasıyla işinden, aşından ettiğiniz ve hatta canından ettiğiniz insanları iyi biliyoruz. Orada durun! İstanbul’u karşınıza alırsınız, bilesiniz!”

İBB Meclis Üyesi ve CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı: “İşe giren kişiler bu belgeyi bakkaldan değil, Adalet Bakanlığı’ndan alıyor.”

Suriye'nin başkenti Şam'da ve Hama’da noel coşkuyla kutlandı.

Ekrem İmamoğlu: “Hak yemem, hakkımı da yedirmem dedim. Bugün de diyorum ki; İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem.”

Paşinyan: Erdoğan ile görüşmem özel temsilciler arasındaki müzakereler başarılı olursa mümkün

🔴 Putin: ABD ve NATO garanti sunmayı reddederse yanıtımız çok farklı olabilir


SPOR HABERLERİ

MS | Fenerbahçe 2-0 Malatyaspor

Fenerbahçe’de bugün takımın en çok koşan oyuncusu 11.70 km ile Mert Hakan Yandaş oldu.

Rıdvan Dilmen: "Bugün Fenerbahçe'de en beğendiğim oyuncu Mert Hakan Yandaş'tı. Top ayağına geldiği zaman ıslıklandı." (TRT Spor)
Rıdvan Dilmen: "Teknik direktör konusunda, Ali Bey'in elinde son bir mermi kaldı, 12'den vurması lazım."

Maçın oyuncusu 7.6 Reyting ile Mert Hakan Yandaş oldu

🔊 Fenerbahçe'den açıklama: "Taraftarlarımızın; maç boyunca görüşleri her ne olursa olsun, tezahüratları her ne yönde olursa olsun tribünlerimizin birbirimizin görüşlerine saygı duymaları ve taraftarlarımız arasında hiçbir gerginlik yaşanmaması önemlidir."

Dimitris Pelkas, bu sezon Süper Lig'de ilk golünü attı.

Ankaragücü - Keçiörengücü karşılaşmasında hakem, sağlık görevlisine sarı kart gösterdi. 👀
📍Cristiano Ronaldo bu sezon, Lionel Messi'nin Fransa Ligi'nde çektiği şut sayısından daha fazla gol kaydetti.
📍Ronaldo: 13 gol
📍Messi: 12 şut

🟡🔵 Fenerbahçe yönetimi, teknik direktörlük görevi için Alex de Souza ile görüşmelere başladı.

📲 Fenerbahçe’nin gribal enfeksiyon sebebiyle kadroya dahil etmediği Serdar Aziz, bir akşam yemeğine katıldı.

🗣 Emre’ye küfreden Trabzonsporlu taraftar
Grubu
“Emre Belözoğlu maç esnasında bize dönüp “susun s*kerim belanızı” dedi.
Şikayette bulunacağız.

Sivas -29,7 dereceyle Türkiye'nin en soğuk şehri oldu. ❄🧊

2008 yılında eksi 25 derecede oynanan Sivasspor - Trabzonspor maçı sonrası Umut Bulut'un  kulakları. 👂
(kulakta buz ısırması vakası)

Hasan Ali Kaldırım'ın pozisyonu:
🗣 Lale Orta: "Penaltı değil. Doğru karar."
🗣 Bülent Yıldırım: "Penaltı değil. Doğru karar."
🗣 Deniz Çoban: "Penaltı değil. Doğru karar." 
🔗 (beIN Sports)

Süper Lig'de ilk yarıyı 46 puanla lider kapatan Trabzonspor, Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en fazla puan toplayan takım unvanını Fenerbahçe'den devraldı.

Ahmet Ağaoğlu: "Caner Erkin, Trabzonspor'u rüyasında görür. 2010-2011 ile alakalı bazı tweetlerini yakaladık."
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* * Lütfen, Burada spamlı kelimeler kullanmayin. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir. Hakkınızda İşlem başlatılır.