25/12/2021 Cumartesi Manşet Haberleri

25 Aralık 2021 Tek sayfada, tum haberleri okuyun. Günün; Haber, Spor, Teknoloji, Askeri haber, Doviz, Egitim gibi birçok Mansetleri, kısa ve açiklayici olarak hızlı okuyun

HABERLER 


Ali Babacan:
Soros çıkıp dese ki "Ben 5-10 milyar dolar getireceğim." Erdoğan, hemen dost olur. Daha önce yaşadık. Birleşik Arap Emirlikleri için ‘düşman’ demiyorlar mıydı? Veliaht Prens geldi, devlet töreniyle karşılandı.

İran, Omicron varyantlı vakaların artışı nedeniyle kara sınırlarını 15 gün süreyle kapattı.
Korkudan titreyen çocuğa şiddet.
Denizli Pamukkale'de semt polikliniğinde bir kadın, yanında oturan ve korkudan iki büklüm olan 5 yaşlarındaki bir kız çocuğuna uyguladığı şiddet sosyal medyada gündem oldu. 
Kadın hakkında soruşturma başlatıldı.

🌋İspanya'daki Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planı sözcüsü Julio Pérez, La Palma Adası'ndaki yanardağ patlamalarının sona erdiğini açıkladı.

Zeytinburnu AK Parti ilçe binası önüne patlayıcı bırakan M.A. tutuklandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Gaziantep'te son yaşanan köpek saldırısından sonra başıboş köpekler için bir çözüm bulunması adına Twitter'da #KöpekSorunu tagi ile gündem başlattılar.

Şok Market: 
Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı.

İzmir'in 8 ilçesinde jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin son 1 haftada yaptığı çalışmalarda 631 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı.

Ankara Kahramankazan'da annesi ile gittiği kafede nefes borusuna yiyecek kaçan 2,5 yaşındaki kız çocuğu, kafe personelinin uyguladığı 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te cemevi açılışı yaptı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi:
Düşmanın her türlü düşmanca hareketi İran silahlı kuvvetlerinin kapsamlı ve kararlı yanıtıyla karşılaşacaktır. Bu cevap, stratejik dengeleri anlamlı bir şekilde değişecektir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların %10'undan fazlası Omicron kaynaklı.

Arjantin'in Patagonya bölgesinde orman yangını çıktı. Rio Negro, Chubut ve Neuquen eyaletlerine yayılan yangında herhangi bir can kaybı açıklanmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 
Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu. Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna.

Temel Karamollaoğlu:
SİHA'lar hakikaten bizi sevindirdi. Demek ki sahada biz işi ehline verir ve o sahada gayret gösterenlerin önünü açarsak destanlar yazabiliyoruz. Onu SİHA'lar ile gördük.

Metropoll Araştırma, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzınız onaylıyor musunuz?" anketinin sonuçlarını paylaştı:
🔴Evet onaylıyorum %38,6
🔴Hayır onaylamıyorum %57,2
🔴Fikrim yok %4,3

Köpek saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş'in gece saatlerinde sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete:

Annesine, eve gitmek istediğini söyledi. 4 yaşındaki çocuğun en güvende hissettiği yer evi.  Kafa derisinde ve yüz bölgesinde doku kayıpları var. Oralara gerekli müdahaleler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
4 yaşındaki Asiye'yi Pitbull köpekleri parçalama noktasına geldi. En ideal şekilde alanında dünyada parmakla gösterilen doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da çalışmak üzere çok daha ideal bir yere sevk ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
(Gaziantep'teki pitbull saldırısı) O yavru paramparça oluyor, bu adamlar 'babasını nasıl kandırırız' gayretinde. Kandıramayacaksınız, bedelini ödeyeceksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Bu köpekler (pitbull) parası bol olanların köpekleri.

Milli Gazete:
AK Parti, seçim için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) hazır olup olmadığını sordu. YSK ise 60 günden az olmamak kaydıyla hazır olabileceklerini söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak:
"Faize karşıyım" diyen Erdoğan, Türk lirası mevduata, dolar kumaşından faiz elbisesi giydirmiştir.

Temel Karamollaoğlu:
Cumhurbaşkanı bir 'Nas'tır tutturmuş gidiyor. Faizi 2 puan indirmek nas kabul ediliyor. Eğer faiz haramsa 1'i de 10'u da aynı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Ben ekonomistim, benim işim bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023'de yapılacak.

Muharrem İnce:
Muhalefette şöyle bir sıkıntı görüyorum, "erken seçim" diyorlar, ortada aday yok.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı:
3. ve 4. doz koronavirüs aşısında bağışıklık sistemini biraz daha tetikledikçe yan etkiler, özellikle genç popülasyonda biraz daha fazla olabilir.

Lokal etkiler dışında kalp kası tutulumu, sinir tutulumları, belki hafif felç yapıcı gelip geçici etkiler olabilir.

Ali Babacan:
Erdoğan nas diye diye finansal sisteme baltayla girdi. Türk Lirası'nın esamesi okunmuyor. Sayın Erdoğan, vatandaş yanlış tezlerinin deneme tahtası değil.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu:
Omicron vakaları 2-3 gündür yüksek. Ben yükseleceğini de düşünüyorum. Birkaç hafta içinde Avrupa gibi olabiliriz. 5'inci dalga olma ihtimali yüksek.

Karabük'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile esnaf arasındaki diyalog:

Esnaf: (Döviz kurundaki düşüş) Şuan o kadar rahatım ki, vallahi çok mutluyum. Gerçekten muhteşem oldu.

Bakan Karaismailoğlu: Tayyip Erdoğan’a güveneceksin gerisi Allah kerim.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar:
Türkiye ekonomisinde büyük bir sorun yokken nasıl olur da para birimi bu şekilde spekülatif saldırıyla değer kaybeder. Bu ekonomik akılla izah edilemez. Dıştan yapılan açık bir saldırı var. Bu netlik kazanmıştır.

🛫İnsansız Hava Araçları, helikopterler ve uçaklar için ASELSAN tarafından geliştirilen yüksek performanslı elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi: CATS
📍Kanada tarafından İHA kameralarına gelen satış kısıtlaması sonrası geliştirilen CATS, insansız hava araçlarında operasyonel olarak kullanılıyor.

İstanbul Sultangazi'de kediden korktuğu için kaçan köpeğin, çarptığı kadını yere düşürdüğü anlar.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken: 

Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük. Enflasyonu artırıp, piyasalardaki güveni azaltan bu fırsatçılar için gerekli önlemler zaman kaybedilmeden alınmalı.

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı:
Yukardan gelen emirler söz konusu olunca vur deyince öldüren küçük kafaların bir hayvan katliamı başlatmasından korkuyorum. Ama bir yandan da ortada bir güvenlik meselesi var.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç:
Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Ancak bu zaman alacak gibi duruyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:
Jet hızıyla çıkardılar fiyatları, öyle yamaç paraşütüyle gezer gibi ortalıkta dolanmasınlar. Fiyatlar, aşağı hızlı bir şekilde inecek. Yoksa geliyor gelmekte olan... Hazine ve Maliye’nin sopası.

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür:
Alınan ekonomik tedbirler doğrultusunda kurlarda yaşanan düşüşle birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında %15 civarında bir düşüş gerçekleşti.

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in babası Hüseyin Ateş:
Kızımı bu hale getiren, patronlarımın köpekleri. Şu anda işimden kovuldum, evimden de taşınacağım.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 
Köylülerin "petrol vardı üstünü kapattılar" söyleminin üzerine gittik. Bu sayede Diyarbakır’daki Varınca-1 kuyusunda petrol rezervi keşfettik. Şuan bu kuyudan günlük 3 bin varil petrol çıkartıyoruz.

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük:
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile görüştüm. Emekliye en az %30-40 zam gelecek.

Viktor Toth isimli bilim insanı kurduğu özel bir düzenekle üç fareye Doom oyununu oynamayı öğretti. Deneyin sonuçlarını YouTube'de paylaştı.

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu:
Koronaviürüs geçiren hastalarda var olan ve farkında olmadığınız kanser hızlanabilir. Koronavirüs geçirdikten sonra mutlaka kontrollerinizi yaptırın.

Kemal Kılıçdaroğlu:
Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapiste? Sonra da demokrasi var diyorlar. Tam bir aldatmaca.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü:
Dünyada bu kadar çok sayıda virüsü taşıyan insan varken, yeni yeni varyantların ortaya çıkması, beklenen bir durum. Bundan sonra da belki başka varyantlar görmeye devam edeceğiz.

Ahmet Mahmut Ünlü:
🟥Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Şimdiki İlahiyatçıların çoğu Ehli Sünnet dışı başka ekollerden.
🟥Artık cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler.

Mili Savunma Bakanı Akar:
15 Temmuz'daki darbe girişiminde bugüne kadar 150’si general olmak üzere 24 bin 256 kişi TSK'dan ihraç edildi. 1185 personel hakkında ise idari süreç devam ediyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu, BN Teknoloji şirketine (Binance) yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallerle ilgili en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası verdi.

🔴 Türk Savunma Sanayi'nde bir başarı daha!
🚀 TÜBİTAK SAGE mühendisleri tarafından geliştirilen Hedef Balistiği Dinamik Test Altyapısı (HABRAS) için ilk yurtdışı sözleşmesi imzalandı.
🔴 Türkiye, yurtdışından milyonlarca dolara alınan test hizmetini artık ihraç etmeye başladı.

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş tedavisi için helikopter ambulansla Antalya’ya sevk edildi.

Elektrik faturalarından alınan TRT payının kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeyi içeren kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan:
Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz normalleştirmeye hazırız.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı:
"Haydi Türkiye Şimdi İndirim Zamanı" çağrımız karşılık buldu.

Birçok sektörden üyemiz ilk etapta %15-20 arasında değişen oranlarda indirime gitti.

Bursa’da bir kişi hırsızlık için girdiği iş yerinde önce kasadan çıkan Türk bayrağını öptü sonra paraları çaldı.

İsrail meclisi, "gizli amaçlar" için kullanılmak üzere 2,9 milyar dolarlık ek savunma bütçesini onayladı.
Atina'da Türk İHA'ları için kritik toplantı!
🔴Türkiye çatışmaların yaşandığı bölgelerde diplomatik konumunu güçlendiriyor.
🔴Dendias, Türkiye’nin İHA diplomasisine karşı Afrika turuna çıkacak.
🔴Türk SİHA’ları ile başedebilecek elektronik sistemler satın alınacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı:

Avrupa Birliği ile ortak çıkarları gözeten bir ilişki istiyoruz. Bu ilişkiyi de tam üyelik dışında yapmamız mümkün değil. Hedefimiz katılım müzakerelerini ilerletip tam üye olmak.

Fatih Erbakan: 
AK Parti iktidarı faiz şampiyonudur.

Rusya, Google'dan sonra Facebook/META'ya da Rusya'nın yasakladığı içerikleri silmediği için 25 milyon dolarlık ceza kesti.

Boğaziçi Üniversitesi artan covid vakaları sebebiyle 27 Aralık 2021 - 4 Ocak 2022 arasında tüm derslerin ve etkinliklerin çevrimiçi yapılacağını duyurdu.

Fatih sondaj gemisi Türkali-7 kuyusunda sondaja başladı. 🚢

İstanbul'da 'Tırpan' operasyonu kapsamında, 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütüne ve silah sağlayan alt gruba operasyon düzenlendi. 13 kişi yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 77 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 1673 mermi bulundu.

Mesih olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı, sosyal medya hesabından “Mesih bu akşam 2021 Noelini şahitleriyle birlikte Düzce'deki evinde kutluyor...” notuyla doğum gününü kutladığı bir video paylaştı.

İstanbul Havalimanı'nda kaçak 4 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

SPOR HABERLERİ

MAÇ SONUÇLARI 
🟣 Galatasaray 2-0 Antalyaspor
🟣 Trabzonspor 0-0 Başakşehir

Galatasaray Haberleri: Süper Lig 'in 19. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u ağırladı. Süper Lig'de 7 haftadır galibiyete hasret olan sarı-kırmızılılar bu maçtan aldığı 2-0'lık galibiyetle derin bir nefes aldı. Maça Kerem Aktürkoğlu'nun harika golü damga vurdu. 7 hafta sonra gelen galibiyet sonrası taraftarlar ve futbolcular maç sonunda yoğun bir mutluluk yaşadı.

Emre Belözoğlu ile Başakşehir;
 🏟️11 Maç
✅ 8 Galibiyet
 ➖3 Beraberlik

🗣 Soru: "Rakibinizin penaltı itirazları oldu. Neler söylersin?" 
🗣 Hasan Ali Kaldırım: "Rakip oyuncu beni itti. Topu uzaklaştırmak istedim. Bilerek olmadı. Ayağımdan elime çarptı. Penaltı verilse haklı olmazdı. Basit pozisyonlar. Bunu sormanız burada ayıp."

🗣 Altay Bayındır: "Birlik ve beraberlik içerisinde futbolcular olarak bizler sahaya konsantre olarak, taraftarlarımız da bize destek olarak son ana kadar mücadelemizi vereceğiz."

🚨 Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, bugün saat 17:00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Fikret Orman dönemi mali yönden de ibra edilmedi. İbra edilmemesinin ardından salonda 'Fikret Orman paralar nerede!" tezahüratları yapıldı.

Fenerbahçe'de Luiz Gustavo, Malatyaspor maçı kamp kadrosuna alınmadı.

🗣 Yıllar önce Sir Alex Ferguson: 
“Cristiano Ronaldo herhangi bir takımda oynayabilir ve hattrick yapabilir. Messi'nin bunu yapabileceğinden emin değilim. Messi bir Barcelona ürünüdür."
Yıllar sonra Lionel Messi, Ligue 1’de:
• 11 maç, 1 gol
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* * Lütfen, Burada spamlı kelimeler kullanmayin. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir. Hakkınızda İşlem başlatılır.